Svjetla za polimerizaciju – DeepCure

 

DeepCure LED polimerizacijsko svjetlo tvrtke 3M ESPE omogućava jednakomjernu i duboku polimerizaciju ispuna, čak i kad se radi o izuzetno teškom pristupu polimerizacijskoj plohi. Posebno dizajniran i unaprijeđen optički element svjetiljke – optički vodič, precizno usmjerava polimerizacijske zrake koje ostaju paralelne te prodiru dublje zbog manje postranične refrakcije. Jednoličan prijenos svjetlosne energije kroz materijal rezultira potpunom i uniformnom polimerizacijom od središta prema rubovima te od vrha prema dnu restauracije. Uređaj se posebno preporučuje prilikom obrade velikih i dubokih distalnih kaviteta (MOD) koji se ispunjavaju u jednom sloju, tzv. „bulk“ materijalom.

Na tržištu su dostupna dva modela. Elipar DeepCure- S LED izrađen je od nehrđajućeg čelika, ima bazu za punjenje s ugrađenim svjetlomjerom koji pokazuje operativni status te intenzitet svjetlosti. Drugi model, Paradigm DeepCure LED, ekonomično je izrađen u kombinaciji plastike i čelika, vrlo je lagan i puni se izravnim uključenjem u utičnicu. Oba modela opskrbljena su intuitivnom navigacijom s dva prekidača koji omogućavaju jednostavnu „single-mode“ polimerizaciju.

Svjetla mogu osigurati oko 120 uzastopnih minuta bežične polimerizacije (7200 sekundi kontinuiranog osvjetljenja). Kompaktna drška ergonomskog V-oblika te rotirajuća svjetla (360 stupnjeva) osiguravaju udobno hvatište, a 10-milimetarski svjetlosni vodič omogućava potpunu jednofaznu polimerizaciju MOD-ispuna.

Elipar DeepCure-S LED (nehrđajući čelik) i Paradigm DeepCure LED (plastika i čelik) uređaji tvrtke 3M ESPE omogućavaju jednakomjernu i duboku polimerizaciju ispuna, čak i kad se radi o izuzetno teškom pristupu polimerizacijskoj plohi 

 


Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju: MEDIX, God. 21 Br. 117