Sof-Lex Spiral

 

Sof-Lex diskovi za poliranje, proizvođača 3M, omiljen su alat mnogih stomatologa za završnu obradu ispuna. Modifikacija njihovog oblika u spiralni inovacija je koja povećava brzinu i lakoću primjene prilikom fine prilagodbe dentalnih radova.
Sof-LexTM Spiral Finishing and Polishing Wheels zbog jedinstvenog oblika i elastičnosti prilagođava se nepravilnom reljefu zubne površine te lako ulazi u sva udubljenja. Zahvaljujući specifičnom spiralnom obliku, prodire na teško dostupna mjesta koja su od iznimne važnosti za trajnost dentalnih radova.

Jednako je učinkovit u području prednjih, kao i stražnjih restauracijskih zahvata jer se može primjenjivati pod raznim kutovima. Njegove abrazivne čestice nalaze se na cijeloj površini te se mogu koristiti sa svih strana – vrhovi, bočno, gornji dijelovi poput diska ili unutrašnji dijelovi koji poput krakova obuhvaćaju izbočine. Učinkovita intraoralna primjena, zahvaljujući olakšanom pristupu svakoj površini, omogućava brzo postizanje visokog sjaja i glatkoće. Skraćenje završne faze obrade ispuna odnosi se i na uštedu vremena koje bi se potrošilo na mijenjanje diskova raznih profila, oblika i kvalitete radne površine.

Inovativni Sof-Lex Spiral u dva koraka omogućava učinkovitu i kvalitetnu završnu obradu dentalne restauracije.

Sof-Lex Spiral – inovativni oblik za učinkovitu primjenu pri završnoj obradi dentalnih radova

 


Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju: MEDIX, God. 19 Br. 106