Sloboda pokreta – Midwest RDH

 

Midwest RDH proglašen je najboljim u kategoriji „Novi instrumentnaprava“ na natjecanju DrBicuspid. com, u organizaciji portala koji se bavi dentalnim materijalima.

Radi se o praktičnom elektromotornom nastavku, koji prvenstveno služi dentalnim asistentima-higijeničarima. Njegova prednost je što se napaja iz baterije koja leži u njegovom kućištu. Obzirom da nema nikakve kablove, koji najčešće smetaju pri manipulaciji, pokazao se kao jednostavan i ugodan alat za održavanje dentalne higijene, četkanje, poliranje te impregniranje zuba. Ručni nastavak na sebi nema upravljačke opcije, nego se uključuje automatski, nakon podizanja s baze, zahvaljujući specifičnom senzoru. Baza za napajanje baterije povezana je s bežičnom nožnom pedalom pomoću koje se upravlja brzinom rotacije. Midwest RDH, punog naziva Midwest RDH FreedomTm Cordless Prophy System, tiši je od većine mikromotora, a njegov vanjski aluminijski ovoj može se sterilizirati u autoklavu. Baterija ima snagu rada 12-18 sati, te ju je moguće, ukoliko je potrebno, brzo napuniti (15 min.).

U kategoriji „Novi materijal“ najboljim je proglašen SonicFill- Kerr Dental, koji na izvanredan način kombinira atribute tekućeg i kompaktnog kompozitnog materijala. Sonično aktiviran kompozit u polutekućem niskoviskoznom stanju služi za punjenje kaviteta, dok se u istom postupku površinski sloj unosi u gušćoj, viskoznijoj konzistenciji, lakšoj za modeliranje. Takav ispun sastoji se od samo jednog sloja istog materijala, koji ima nizak koeficijent kontrakcije, pri usporedbi s drugim, sličnim polutekućim materijalima, a istovremeno visoku tvrdoću i otpornost.

Najboljim dijagnostičkim instrumentom proglašen je VELscopeVx- LED Dental, a najbolji novi komercijalni proizvod je Sonicare AirFloss. Najmanje iznenađenja bilo je u kategoriji „Najpopularnija klinička procedura“, kojim je proglašena dentalna implantologija.

Midwest RDH FreedomTm Cordless Prophy System

 


Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju: MEDIX, God. 17 Br. 97