Novosti iz KaVo Kerr Groupe

Formiranjem KaVo Kerr Group došlo je do strateškog ujedinjenja kompatibilnih tvrtki pod jednim imenom: od proizvođača stomatoloških potrošnih materijala, preko instrumenata do visokotehnoloških aparata i poznatih stomatoloških brendova.

Sve je započelo kada u je (2004.) kompanija Danher kupila tvrtku KaVo, Gendex i Dexis, te ubrzo još nekoliko tvrtki s proizvodima iz stomatološkog sektora. Već dobro profilirana grupa uspješno je privukla renomirane kompanije kao što su Ormco i Kerr, a tijekom daljnjih deset godina pridružile su im se brojne dentalne tvrtke:Instrumentarium, Soredex, Sybron Endo, Orascoptic, Axis, Nomad te Implant Direct.

Henk Van Duijnhoven, potpredsjednik KaVo Kerr grupe objašnjava da je formalno ime KaVo Kerr Group artikulirano kako bi se njihov velik portfolio globalno definirao u sektoru dentalne opreme te se jasno istaknula kompatibilnost proizvoda iz te grupe. Moglo bi se reći da prosječna stomatološka ordinacija koristi minimalno pet proizvoda iz KaVo Kerr grupacije. Pretpostavlja se kako će ovakvo objedinjenje istaknuti pozitivne strane zajedništva poput tradicije, povjerenja, inovativnog razvoja i kvalitete. Dugoročno, ovakva će promjena omogućiti korisnicima nedvojbenu sigurnost i potporu u svakoj fazi rada. Svaki od proizvoda iz grupacije kontinuirano će biti razvijan i prilagođavan ostalim proizvodima. Inovacije će biti usklađene s pojedinim proizvodima iz istog sektora te sigurnije za primjenu, dajući pritom maksimalne rezultate. Optimizaciju cijelog kliničkog procesa u stomatološkoj ordinaciji omogućit će svi proizvodi grupacije, pohvalio se Van Duijnhoven argumentirajući kako KaVo Kerr grupa raspolaže proizvodima potpunog spektra.

Od dijagnostike – poput digitalne registracije te intraoralnog skeniranja, preko odgovarajućeg programa, rotirajućih aparatura, instrumentarija, potrošnog materijala, orto-skupine i endo-skupine materijala do proizvoda za kontrolu infekcije, te visokotehnoloških elemenata. Komplementarnost materijala, uređaja i procedura osigurava usklađen klinički proces, izvrstan rezultat i, što je najvažnije, zadovoljnog klijenta.

Ove godine KaVo Kerr Group predstavio je 20 novih proizvoda:

• KaVo – Nove MASTERtorque M8900L turbine veće snage rezanja, patentirane u Direct Stop tehnologiji
Kerr – Poboljšanja u nagrađivanom sustavu SonicFill te predstavljanje novog sustava Demi Ultra Curing Light
• DEXIS –Novi CariVu detekcijski uređaj za karijes, DEXIS Mac software, DEXShield nosač senzora za dodatnu redukciju radijacije i DEXPhoto digital app
• i-CAT – Novi i-CAT FLX MV CBCT predstavljajući FLX tehnologiju i Treatment Studio 5,3 softver za planiranje terapije
Axis/Sybron Endo – Novi ElementsFree cord-free Obturation unit i TF Adaptive NiTi file system
Implant Direct – Novi Custom Direct Abutmenti te InterActive implantološki sistemi
Instrumentarium – Novi Op300 Maxio, poboljšanje u sustavu digitalnog snimanja
• NOMAD – Novi Pro II handheld intra-oral x-ray
Orascoptic – Nove Nano HD optičke elemente
Ormco –Novi Lythos digital impression predstavljajući patentiranu AFI scan tehnologiju
Pelton & Crane i Marius – Novi stomatološki stolci. 


Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju: MEDIX, God. 20 Br. 111