Antiaging estetska medicina lica – ususret Aesthetic Medicine Congress – Croatia

Autor: Željko Rotim

Nekirurške i minimalno invazivne metode estetske medicine postale su nezaobilazan dio estetske medicine. Ta relativno nova grana medicine čini oko 70% svih estetsko-medicinskih zahvata. No porastom broja postupaka dolazi i do porasta broja komplikacija. Najnovija saznanja o antiaging estetskoj medicini kolege mogu dobiti na znanstvenom kongresu „Aesthetic Medicine Congress – Croatia“, koji će se i ove godine održati u Opatiji. Da se Hrvatska prometnula u vodeći regionalni edukacijski centar iz spomenutog područja, govori i prva knjiga o primjeni injekcijskih metoda estetske medicine „Dermalni fileri u estetskoj medicini lica“

OGLAS


Usporiti proces starenja želja je ljudi od davnina. Adekvatnom primjenom nekirurških i minimalno invazivnih metoda antiaging estetske medicine, prvenstveno hijaluronskih punila, neurotoksina, biostimulatora, mezoniti, mezoterapijskim metodama, primjenom plazme obogaćene trombocitima i aktiviranjem faktora rasta te primjenom medicinskih uređaja poput lasera, radiofrekvencije, ultrazvuka i niza drugih, suvremena antiaging medicina u stanju je tu želju (djelomično) ostvariti. Zdravlje je zasigurno najčešće istican pojam u životu svakog čovjeka, a zadovoljstvo ukupnim zdravstvenim stanjem daje i osjećaj sigurnosti. Stoga se pojam antiaging medicine često povezuje i s pojmom mentalnog zdravlja vezanog za procese starenja koje svaki pojedinac prihvaća na drugačiji način.

Pripravci i estetske procedure protiv starenja kože (dermatološki antiaging tretmani, mezoterapijske metode, kemijski pilinzi i sl.) učinkovitiji su na manjim borama, dok na duboke imaju slabiji učinak. U takvim slučajevima korisnije je primijeniti trajnije i učinkovitije metode poput terapije hijaluronskim punilima ili neurotoksinima.

U posljednju godinu dana zamjetan je porast primjene biostimulatora, koji učinkovito djeluje na revitalizaciju, neokolagenezu i pomlađivanje lica, a krajnji je rezultat zdrava i lijepa koža zategnutog i prirodnog izgleda, bez suvišne volumizacije. Antiaging medicina svoj razvoj i sve širu primjenu temelji na primjeni sve učinkovitijih i djelotvornijih tretmana medicinskim uređajima – od laserskih do metoda radiofrekvencije i ultrazvuka, kojima se već sada ostvaruju uspješni tretmani lica i tijela.

Estetsko-medicinski zahvati – isključivo u medicinskim ustanovama

Posljednjih deset godina broj estetsko-medicinskih zahvata u golemom je porastu. Pod utjecajem svih medija, zanimanje za estetsku medicinu postaje sve veće, a želja za pomlađivanjem i postizanjem idealne ljepote više nije ograničena samo na bogate i poznate. Procjenjuje se da će ta grana medicine i dalje ubrzano rasti i razvijati se.